Bildverkstad

Verkstäder i Göteborg

Bildverkstaden

Panoramabilder
Foto: Michel Droetto

I bildverkstaden finns möjligheter att skanna, skriva ut, skärplottra samt arbeta med datorer.

Vi är två personer som erbjuder studenter support i Bildverkstaden: Emanuel Cederqvist och Arild Hansen. 
Längst ner på denna sida kan du läsa om vilka specialområden vi ansvarar för.HDKs personal får IT-support från universitetets centrala IT-avdelning. Ring 786 2020 eller maila till support [at] gu.se.

 


Datorsalar

Det finns två datorsalar där utbildning erbjuds inom olika programvaror och processer.

Varje datorsal innehåller 21 datorer med programvaror från Autodesk, Adobe, Microsoft med flera. Alla utbildningssalar är förbereda med projektorer och ljudutrustning för presentationer. När ledarledd utbildning inte bedrivs är salarna öppna för eget arbete.

Datorer och nätverk

Runt om i huset finns arbetsstationer uppställda, dessa maskiner är till för alla. Vi har även ett trådlöst nät kallat GUWLAN som skall ge möjlighet för personer att koppla upp sina bärbara datorer på de flesta studentytor av vårt hus. Läs mer om detta på: http://guwlan.gu.se.


Scanners

I bildverkstaden finns även ett antal A4 skanners samt en A3 skanner, dessa är inte bokningsbara utan öppna för alla när plats finns.

Utskriftsmöjligheter

I anslutning till bildverkstaden finns flera laserkopiatorer för färg och svartvita utskrifter.

Bildverkstaden kan även erbjuda utskrifter i stort format (upp till 60 tum bredd) för till exempel planscher, affischer med mera. Det finns också en skärplotter för utskrift på enfärgad skärplast.


Kameror

Vill du som student låna digitala stillbildskameror hänvisar vi till vaktmästeriet, men behöver du videokamera eller systemkamera för ditt projekt är du välkommen till oss.

Fotostudio

I vårt källarplan erbjuds en fotostudio med komplett utrustning (fotolampor, dukar, blixtar med mera) samt redigeringsmöjligheter. Bokas i vaktmästeriet.

Skärmaskiner

Utanför Bildverkstaden finns skärbord och manuella skärmaskiner.


Vår personals ansvarsområden

Arild och Emanuel är ansvariga för fotostudion och tillhörande utrustning. De ger även support i Adobes bildredigeringsprogram och ansvarar för utskrifter i storformat.

Kontakt

Vill du som student nå oss är adressen:
bildverkstaden [at] hdk.gu.se för supportfrågor och incident-/problemrapportering.