Lärarlyftet II

Har du en lärarexamen i ett eller flera ämnen, dock inte bild, en pågående anställning som innefattar ämnet bild och behöver ämnesbehörighet? Då har du möjlighet att söka till nedanstående behörighetsgivande kurs inom Lärarlyftet II.

Förkunskapskrav som gäller för kursen hittar du i kursens kursplan. För att nå kursens kursplan och mer information om kurserna, kan du klicka på länkarna nedan och därigenom komma direkt till anmälan.

Höstterminen 2017 startar nya omgångar:
LLBD35 Bild för lärare i gymnasieskolan (1-90 hp) Kursen är inställd.
LLBD45 Bild för lärare årskurs 7-9

Nu finns möjlighet till validering
Möjlighet ges till validering för tillgodoräknande av tidigare högskoleutbildning samt för kunskaper och färdigheter som förvärvats i yrkesverksamhet. Läs mer under länken till höger.

Lärarlyftet II vänder sig till dig som redan har en lärarexamen, men inte i bild. Du behöver också ha en pågående anställning, där undervisning i bild för gymnasiet är inkluderad under kursen. Därutöver krävs huvudmannens (arbetsgivarens) godkännande.  Kursen leder till att du kan ansöka om utökad behörighet och lärarlegitimation i bild för gymnasiet.

Kurserna ges som distanskurser på 50 % över sammanlagt tre terminer. I kurserna ingår 8 obligatoriska campusförlagda träffar fördelade över tre terminer. 

Anmälan
O.B.S Ansökan är öppen för sen anmälan

Mer information om Lärarlyftet hittar du via följande länkar:
Om Lärarlyftet vid Göteborgs universitet
Om bidrag och ersättning
Skolverket om Lärarlyftet

För frågor om kursen kontakta:
Gunnel Berlin gunnel.berlin [at] gu.se
Tel: +46 (0) 72 71 70 142

För ämnesinformation kontakta:
Catharina Valenta catharina.valenta [at] hdk.gu.se

För studievägledning kontakta:

Lena Collin lena.collin [at] hdk.gu.se

Information om valideringLadda ner
Huvudmannens godkännande ht-17Ladda ner