Övriga nyheter

Oskar Summerton vann omröstningen om Göteborgsvarvetmedaljen 2018

Oskar Summertons vinnande förslag till Göteborgsvarvsmedaljen 2018

Många löpare tog chansen att rösta fram Göteborgsvarvetmedaljen 2018. Fyra studenter från programmet i smyckekonst på HDK har bidragit med sina förslag och flest röster gav löparna Oskar Summertons designidé. Grattis Oskar!

Oskar Summertons bidrag ”Känsla av staden” fick 41 procent av de cirka 9200 rösterna och det blir därmed Oskars design av medaljen, som kommer att pryda löparna efter målgång i Göteborgsvarvet den 19 maj 2018.

- I min medalj har jag valt att lyfta fram fyra karaktäristiska Göteborgselement som är del av löparens upplevelse under Varvet. Älvsborgsbron och Eriksbergskranen, vars färger finns med i medaljen samt Göta älv och spårvagnsspåren, berättar Oskar Summerton.

Se Oskar berätta om sin designidé "Känsla av staden" >

Sedan 2014 har Göteborgsvarvet samarbetat med HDK kring utformandet av Varvetmedaljen.

– Vi är mycket glada över samarbetet vi har med HDK och jag är imponerad av alla designidéer som studenterna lyckas ta fram varje år. Det är också roligt att så många löpare har röstat på sin favorit, säger Varvsgeneralen Bo Edsberger.

Under några veckor i juni, fram tills i söndags, hade löparna möjlighet att rösta på något av de fyra bidragen som skapats av studenter vid HDK. Förutom Oskar Summerton tävlade Rebecca Radhammar, Karolina Berg och Hanna Havdell med sina designidéer till Varvetmedaljen 2018.

För studenterna börjar nu den spännande processen att se idé gå från skiss till färdig medalj, som tiotusentals människor kommer att bära efter målgången på Slottsskogsvallen om 11 månader.