Öppna föreläsningar

Öppna föreläsningar

Öppen föreläsning: Je Ahn på Studio Weave

Londonbaserade Studio Weave har arbetat med ett brett spektrum av produktioner, allt från konstinstallationer och offentliga utsmyckningar till byggnader och strategier för stadsutveckling. Med utgångspunkt i Studio Weaves projekt kommer grundaren Je Ahn att diskutera hur olika samarbeten framgångsrikt har utvecklats sedan starten 2006.

Studio Weave balanserar ett öppet förhållningssätt med teknisk precision för att skapa en mångsidig karaktär. Målet är att maximalt kunna dra nytta av styrkan i varje projekt och team för att skapa något användbart och av hög kvalitet. Studion arbetar alltid nära involverade aktörer, som exempelvis kunder, användare, finansiärer, grannar, entreprenörer, konsulter och andra samarbetspartners. De menar att utan äkta samarbetsrelationer skulle projekten inte kunna nå sin fulla potential.

Je Ahn har erfarenhet av att förverkliga komplexa projekt under svåra, tidspressade förhållanden. Lösningarna är innovativa och kan likaväl handla om historiskt hantverk som avancerad digital teknik. Han är särskilt intresserad av att arbeta fram samarbeten mellan olika intressenter.

Je Ahn föddes i närheten av Busan, på Sydkoreas sydkust och flyttade till Storbritannien när han var tretton och gick i skola i West Sussex. Ahn är en RIBA Chartered Architect och har studerat arkitektur vid University of Bath, TU Delft (Nederländerna) och London Met. Innan Ahn grundade Studio Weave arbetade han bland annat med en rad projekt, bland annat renovering av historiska hus i västra London och City of Londons största projekt inom kontorsutveckling.

Föreläsningen kommer att hållas på engelska.

Datum och tid: 10 nov 13.00-15.00
Plats: Stora hörsalen, HDK, Kristinelundsgatan 6-8, Göteborg