Övriga nyheter

Don Miller gästar HDK vid Steneby

Comb av Don Miller
Våren 2012 bjöds Don Miller in till Steneby och Möbeldesign inriktning Trä för ett två veckor långt Artist-in-Residence. Drygt två år senare är Don tillbaka på Steneby för att under en tremånaders period arbeta med lokala historier och material kopplade till traditionella hantverkstekniker.

- Mitt förra besök på Steneby var givande på flera plan. Framför allt miljön, som skiljer sig från den stadsbild jag är van vid, gav tid för eftertanke och en djupare upplevelse av mitt eget arbete. Efter mitt Artist-in-Residence tog slut kände jag direkt att jag ville tillbaka till Steneby.

Don Miller kommer under sin vistelse att arbeta sida vid sida med studenter i Möbeldesign inriktning Träs verkstäder och resultatet kommer att visas i Steneby konsthall mellan 29 april - 8 maj.

Om Don Miller:
  • Docent i konsthantverk samt programsansvarig för träutbildningen på The University of the Arts, Philadelphia, PA.
  • Utbildad instrumentmakare, tog sin Masterexamen i 3D-design vid The University of Wisconsin-Madison 2003.
  • Prisades med Niche Award  for Teaching Excellence 2010.

Läs mer på Don Millers hemsida

Om Stenebys Artist-in-Residence program:
  • Inleddes 2010 med Fredrik Gunve och Kajsa G. Erikssons projekt vränga=REGN.
  • Sedan starten har 8 konstnärer arbetat nära personal och studenter på Steneby.
  • Albert Paley utnämndes 2012 till Hedersdoktor vid Göteborgs universitet efter sin Artist-in-Residence period på Steneby.