East Coast meets West Coast 2008

Exempel på samarbeten

East Coast meets West Coast 2008

Samarbete mellan: HDK Konsthantverk avancerad nivå - keramikkonst, Konstfack och Fabriken LDKP?
Tid: 28/6-3/8 2008
Plats:
FABRIKEN LDKP, Fabriksgatan 4, Lidköping

För första gången visade de två svenska högskolorna för konsthantverk upp sig i en gemensam utställning. Masterstudenterna vid institutionen för keramik och glas på Konstfack och keramikkonst på HDK ställde ut sina examensarbeten på FABRIKEN LDKP, vid Rörstrand Center i Lidköping. Totalt åtta examensprojekt presenterades i det gamla keramikmeckats lokaler där man nu genomför en nysatsning för att visa samtida keramik.?

"Det kändes jätteroligt och en stor förmån att för första gången få visa upp nyexaminerade studenter från Sveriges främsta konstutbildningar tillsammans under samma tak," säger Claes Boman, verksamhetsansvarig för FABRIKEN LDKP.