Göteborgs Lustgårdar 2008

Exempel på samarbeten

Göteborgs Lustgårdar 2008

Samarbete mellan: HDK; studenter från designprogrammet samt textilkonst på grundnivå ?och Trädgårdsföreningen i Göteborg, Liseberg, Röhsska museet samt Göteborg & Co?
Tid: 3-29/9 2008
Plats: Trädgårdsföreningen, Liseberg samt Röhsska museet?
Projektansvarig på HDK: Theo Ågren, lärare på designprogrammet grundnivå, theo.agren [at] hdk.gu.se??

Göteborgs Lustgårdar 2008 var en av norra Europas största trädgårdsutställningar och den största någonsin i Göteborg. Fyra av Nordens främsta trädgårdsanläggningar deltog; Göteborgs Botaniska trädgård, Gunnebo Slott och Trädgårdar, Liseberg samt Trädgårdsföreningen.??

Inom ramen för Göteborgs Lustgårdar var HDK aktiv med flera olika arrangemang:

  • HDK bjöd in till öppna föreläsningar, med bla Hannu Sarenström och Eva Dunér,  i samarbete med Röhsska museet 3- 24/4
  • HDK visade produkter relaterade till trädgård under Lisebergs trädgårdsdagar 9-11/5
  • HDK ställde ut idéträdgård i Trädgårdsföreningen 28/6 - 28/9

HDK:s idéträdgård

Tillsammans med flera världskända trädgårdsdesigners och studenter från andra högskolor visar studenter från HDK en idéträdgård. Åtta studenter från HDK:s utbildningar på grundnivå i Design och Textilkonst visade en idéträdgård med titeln EXP.5:3 i Trädgårdsföreningen.

HDK-studenternas trädgård liknade en miljö man kanske inte direkt förknippar med den traditionella drömmen om trädgården som ett paradis. De ville med trädgården väcka en diskussion om det naturliga och människan, samtidigt som de diskuterade och ifrågasatte hur vi använder oss av begreppet hållbar utveckling, ett viktigt ledord för deras trädgård.??
Mer info om Göteborgs Lustgårdar