Press

Pressmeddelande

Together: en utställning om design som bärare av värde. HDK-studenter ställer ut på möbelmässan i Milano, 12-17 april.

Vi definierar oss själva i relation till andra och vi utvecklas i samvaro med varandra. Men att vara tillsammans är inte alltid bara positivt och lättsamt. Att vara tillsammans handlar även om att vara beroende. Utställningen Together visar objekt som förmedlar det komplexa i att vara tillsammans – möten som förstärker, förlamar, förgyller, frigör och omöjliggör.

Bakom utställningen Together, som visas på möbelmässan i Milano 12-17 april, står 10 designstudenter från HDK – Högskolan för design och konsthantverk som gått den fristående kursen Form som värdeskapare. Utifrån temat ”tillsammans” har studenterna, i samarbete med varandra, formgivit verk där material, funktion och upplevelse bär på olika tolkningar av att vara tillsammans.

Till exempel:

Sara Bergqvists verk ”Lav”: en bänk vars ena sida täcks av filtlav. Laven är dekorativ och inbjudande, men skvallrar även om att den kanske kommer att ta över bänken och förändra dess funktion. (foto ovan)

Katarina Horn Jardemarks verk ”Reflect: en lampa vars delar (ljuskälla, reflektor och spridare) representerar byggstenarna av en armatur. Syftet är att undersöka ljusets spridning och ifrågasätta lampans traditionella form.

Tina Hjortmars verk ”Unio”: består av två delar (bänk och stol) som är oanvändbara när de är separerade, men som tillsammans skapar en stark och stabil artefakt med tydlig funktion.

UTSTÄLLANDE STUDENTER
Nils Bengtsson Blomstrand, Tina Hjortmar, Sara Bergqvist, Lene Westlin, Anton Ebel, Anna Spaak, Elin Wall, Caroline Eriksson, Charlotta Åman och Katarina Horn Jardemark

ÖPPNING/VERNISSAGE
Öppningsdatum: 12 april kl. 10.00
Vernissage: 13 april, kl 18.00

MONTER: Monter M, Ventura 14, Via Ventura, Lambrate, Milano

KONTAKTPERSONER:
Student Katarina Horn Jardemark, katarina.horn.jardemark [at] gmail.com, 0739-811 788
Student Sara Bergqvist, sara.bergqvist [at] gmail.com, 0734-224 209
Lärare/enhetschef: Johnny Friberg, Johnny.Friberg [at] hdk.gu.se, 0766-184 772
Kommunikatör: Carina Krantz, Carina.Krantz [at] hdk.gu.se, 0701-463 996

PRESSBILDER
Högupplösta pressbilder finns att ladda ner till höger på denna sida.

FÖR MER INFORMATION
Websida: http://www.hdktogether.se/
Hashtag: #MadebyHDK
Facebook: https://www.facebook.com/events/512381735616375
Om Ventura Lambrate/Salone del Mobile Milano: www.venturaprojects.com

HDK visar samtidigt ytterligare en utställning på Ventura Lambrate – ”Stories by the water” av tidigare och nuvarande studenter på programmet Möbeldesign inriktning Trä.

Sara Bergqvist "Lav". Foto: Sara BergqvistLadda ner
Anna Spaak "120°". Foto: Sara BergqvistLadda ner